Voeding

Hoe wij voeding aanpakken.

sport, ems, koksijde, veurne, nieuwpoort, oostduinkerke, wulpen, dieet, dietiste, voeding, paleo, diabetes, kracht, zwemmen, coach, personal training

Je bent wat je eet.  En omdat we bij Fitatelier altijd voor dat ietsje meer (service en begeleiding) gaan, kunt u bij ons rekenen op een echte dienstverlening op maat. We komen bijvoorbeeld, indien u dat wenst bij u thuis om uw (koel)kast te analyseren. Of vergezellen u tijdens het winkelen. Enkel en alleen maar om u haalbare en lekkere tips te geven: geen industriële vetten, maar zuivere natuurlijke vetten. Maar ook groepssessies zijn mogelijk. Alles wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften. Dit alles step by step…. !

Als gediplomeerd diëtiste, voedingsdeskundige en coach in de ruime zin van het woord, ijveren we samen naar een gezond leven met uw gewicht in evenwicht, dat er dan vanzelf komt!

Meten is weten.

BIVA-meting

Lichaamsgewicht en het gerelateerde BMI is één zaak maar de samenstelling van het lichaam is een andere zaak. Concreet: men kan het ideale BMI hebben maar de samenstelling van het lichaam kan ondermaats zijn (lees: geen goede waterhuishouding, niet voldoende spieren hebben…)

Bepalen hoe het lichaam is samengesteld, gebeurt bij FITatelier met een wetenschappelijk gevalideerde BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie  (vector) Analyse) met de fasegevoelige BIA 101. Dit is een medisch gevalideerde meting , die eenvoudig uit te voeren is. De meting wordt al liggend uitgevoerd, omdat het vochtgehalte van je hele lichaam belangrijk en bepalend is. De meetresultaten worden zeer duidelijk weergegeven via het software-programma Body Gram.

DNA-meting

Bepalen hoe het lichaam is samengesteld, gebeurt met een wetenschappelijk gevalideerde meting. Deze meting kan je inzicht geven in welke voedingsmiddelen je wel of net niet kunnen helpen bij het afvallen. Welke sporten je net helpen om vetten te verbranden.

Via een simpele speekseltest, eenvoudig uit te voeren en volledig pijnloos krijg je inzicht in de 20.000 genen die in je lichaam schuilen, het gebruikt namelijk je DNA. Op basis van het rapport wordt een persoonlijk dieet, op jouw lijf geschreven.

Deze technologie wordt reeds bij verschillende professionelen gebruikt, waaronder dokters, fysiologen en diëtisten. Onderzoek heeft aangetoond dat personen dit dieet volgen 3 keer sneller afvallen dan mensen die een klassiek dieet proberen. En dubbel zoveel mensen kunnen hun gewicht nadien ook langer dan een jaar behouden. Enkel maar voordelen dus.

Via het speeksel wordt een DNA-test genomen. Daarin kunnen we perfect terugvinden welke voedingsmiddelen uw lichaam helpen bij de vetverbranding en koolhydraatverwerking welke de vetverbranding en koolhydraatverwerking juist tegengaan. Dit geeft u inzichten in uw levenstijl, voedingsstijl en bewegingsstijldie u anders nooit zou hebben en deze kunnen enkel bijdragen om u nog beter te ondersteunen in het optimaliseren van uw lichaam.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de DNA – Biometriq test:

  • Grondige analyse van uw DNA met het oog op wat uw lichaam en metabolisme positief en negatief beïnvloedt.

Hiernaast krijgt u een voorbeeld van hoe zo’n analyse eruit kan zien. Uiteraard is dit enkel een overzicht en kunt u rekenen op een goed gedocumenteerde analyse met gedetailleerde uitleg.

 

DNA test

Wat is de sugar-sensor-test?

Een suikersensor laten we twee weken op je lichaam hangen, deze brengt elke 15min je suikerwaarden in kaart, nadien verwerken we de data van je bloedsuikerspiegel. Daarbij kunnen we zien hoe je bloedsuikerspiegel reageert op de verschillende voedingsmiddelen en alle mogelijke combinaties.

Hierbij kunnen er een aantal conclusies getrokken worden, die ondersteunend kunnen werken om een goed beeld te krijgen van uw suikerverwerking en we je levensstijl, voedingspatroon en bewegingspatroon kunnen aanpassen om nog een perfectere jij te maken.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de suiker test:

  • Suikermeting gedurende een langere tijd om na te gaan welke voedingsmiddelen of mengelingen een invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel.
  • Samen bespreken we de resultaten en bekijken welke aanpassingen kunnen zorgen voor een optimaal voedings- en bewegingsschema.
Suiker test

Stabiele suikerverwerking

Verwerking bij te veel suiker

Het Equilibre3-gamma

sport, ems, koksijde, veurne, nieuwpoort, oostduinkerke, wulpen, dieet, dietiste, voeding, paleo, diabetes, kracht, zwemmen, coach, personal training, equilibre3

Soms heeft uw lichaam dat extra duwtje hulp nodig, zodat het aan de juiste voedingsmiddelen komt om vlot te blijven functioneren. Hierbij maken we gebruik van het Equilibre3-gamma.

Workshops

We helpen u graag verder bij het vinden van de meest uitgebalanceerde voeding voor u. Dit kan aan de hand van workshops in onze Wulpse Bubbel:

  • sterk bewerkte voeding, hoe ermee omgaan (Je sterft  niet of verdikt geen 10 kg als je één keer een donut eet.)
  • Hoe etiketten lezen
  • Hoe maaltijden plannen

Daarna kunt u de praktijk zelf ervaren met een kookworkshop, zodat u helemaal klaar bent om uw aangepaste eetgewoonten ten volle te omarmen.

sport, ems, koksijde, veurne, nieuwpoort, oostduinkerke, wulpen, dieet, dietiste, voeding, paleo, diabetes, kracht, zwemmen, coach, personal training, workshops