Over ons

Mijn verhaal

Welkom op mijn site! Deze site belichaamt een nieuwe levensweg die ik enkele jaren geleden ben ingeslagen.  En dit op zoek naar geluk, evenwicht en het gewoon “zich goed voelen”. Eventjes voorstellen: mijn naam is Martine Medaer, 48 jaar jong, aangespoeld vanuit het Brusselse, gehuwd met de beste Oostdunkerkenoare Rudi Counye, 2 prachtzonen en woonachtig in het West-Vlaamse Wulpen – Oostduinkerke.  En vooral bezield door een missie waarbij de gezondheid centraal staat.

Na een “accident de parcours” als zelfstandig consulente in de voedingsindustrie, kon ik twee dingen doen. Ofwel bij de pakken blijven zitten, ofwel eindelijk het fysisch en psychisch gezonde leven leiden dat ik wou. De eerste aanzet hiertoe was al vier jaar daarvoor gegeven. Dankzij een persoonlijke begeleiding – waar preventie centraal staat: beter voorkomen dan genezen – verloor ik niet minder dan 30 kg. Door stelselmatig te gaan genieten van sport en beweging bleef mijn streefgewicht stabiel. En op professioneel vlak verdiepte ik me in deze o zo boeiende materie en behaalde de nodige diploma’s als diëtiste en personal coach.

Vooraleer ik aan de halte “-30kg” geraakt ben, heb ik enige “dieetwateren” doorzwommen: van Montignac, proteïne-diëten, koolhydraatvrij naar Paleo. Er is wetenschappelijk aangetoond dat wanneer men de echte Paleolithische levensstijl (waar de oermens moest jagen op zijn eten en verzamelen (= bewegen)), wel degelijk gezonder zijn dan zij die er de Westerse levensstijl op nahouden. Tot mijn grote spijt merk ik nu dat het beeld van het Paleo-dieet door de media en voedingsindustrie niet helemaal klopt. Zo kwam er laatst de discussie over een Paleolist wel of geen zoete aardappel mag eten. De oermens kende het verschil niet tussen een zoete aardappel en de gewone patat. Het zijn beide knollen, die opgegeten werden. Wat zeker is, is dat ze geen sterk bewerkte voeding (ultra-processed foods) aten.

Vandaag wil ik via FITatelier mijn ervaring en mijn levenslang leren ten dienste stellen van anderen. Want als ik het kan, u ook! Ik ben uw persoonlijke coach voor de Westhoek en de kustregio die u begeleidt in alle facetten van uw leven. Op zoek naar een bewust, evenwichtig en gezond leven. O zó mooi weergegeven in de volgende beeldspraak uit monde van  Mr. Jack Lalane, Amerikaans voedings- en bewegingsexpert-pioneer: “Exercise is king. Nutrition is queen. Put them together and you’ve got a kingdom”.

Mijn missie

De ultieme betrachting van FITatelier is voor u de juiste balans te vinden tussen voeding en beweging; hetgeen u leidt naar het kingdom “gezondheid”.  U hebt moeite hierin wegwijs te geraken? U stelt zich vragen over uw huidige levensstijl? U wenst bewuster te leven? FITatelier kan u hierin begeleiden, helpen, ondersteunen, coachen, … .

De eerste stap is het luisteren naar de signalen die uw lichaam geeft. De nodige inzichten over de voedingsindustrie en de bijhorende media vormt een tweede stap.

Doordachte en aangepaste keuzes maken is hier dus de boodschap. Planning is aldus een noodzaak. En daarbij staat FITatelier u graag met raad en daad bij. Maar natuurlijk niet zomaar. Elke keuze wordt uitgekiend middels wetenschappelijk onderlegde feiten en geijkte meettoestellen waaronder Akern BIA 101 ASE & E-CAL.

Mijn diploma's, erkenningen en bijscholingen

Erkende diëtiste & personal trainer word je natuurlijk niet zomaar. Hieronder vindt u mijn verschillende certificeringen en diploma’s, maar ik blijf natuurlijk ook het principe van het ‘levenslang leren’ hanteren; weliswaar met een open-mind. Met betrekking tot het laatste, een citaat van de Nobelprijswinnaar natuurkunde Mr. Max Planck die de moeilijkheid hiervan weergeeft: “Een nieuwe wetenschappelijke waarheid overwint niet door de tegenstanders te overtuigen en het licht te laten zien, maar omdat de tegenstanders tenslotte sterven en er een nieuwe generatie opgroeit die ermee vertrouwd is”.

In de omgangstaal wordt dit weergegeven als de definitie van “Stupid”:

"Doing the same things OVER AND OVER AGAIN, while expecting a different result."
THEOVERLOADPRINCIPLE.COM

Mijn diploma's en studies

Diploma                           Voedings- en dieetkunde, Odisee, Gent

Certificaat                       Mylogenics Rehab; Overload Worldwide, Ndl.

Diploma                           Instructeur B zwemmen, VTS

Diploma                           Zweminitiator, VTS

Certificaat                        Mylogenics Activation, The Overload, Ndl.

Certificaat                        smoveyWALKING-Guide, smoveyAcademy, Austria

Diploma                           Instructeur B fitness, VTS

Certificaat                        Begeleiden van sportende senioren, VTS

Diploma                           Initiator Fitness, VTS

Certificaat                        Personal Hormonal Profile, The Overload, Ndl

Diploma                           Initiator Wandelen, VTS (Vlaamse Trainersschool)

Diploma                           Functional Training, FT Academy – Vives, Torhout

Bijscholingen

  • Congres Voeding Nederland: “Gezond met een ziekte”
  • Sport Vlaanderen: Kennisdag: gezond sporten van theorie naar praktijk
  • VBVD Herfstsymposium: Fodmaps en Gluten: noodzaak, uitdaging of hype
  • EFAD: 10th EFAD Conference – The future is now
  • PURES: Epigenetica Congres
  • Nice Events: Lezing Sandra Bekkari
  • Eetexpert: Basistraining Eetstoornissen
  • Eetexpert: Basistraining Obesitas
  • Seminarie “Eiwit en Spiermassa”, Pitactief, Ndl.